• Chemie & Petrochemische Industrie

  De chemische industrie is een van de grootste en belangrijkste sectoren in Nederland. Deze sector fabriceert producten op basis van chemische veranderingen aan bestaande grondstoffen. Doordat er heel veel grondstoffen en producten zijn die hun oorsprong vinden in de chemische industrie, is deze sector de op één na grootste in Nederland; alleen de voedingsmiddelenindustrie is groter. Voorbeelden van producten en grondstoffen die worden geproduceerd in de chemische industrie zijn: cosmetica, kunststof, medicijnen, auto’s, glas, metaal en meer.

  Cijfers

  Samen met de sectoren Kunststof en Rubber en Farmacie zijn er in de sector Chemie, Petrochemie en Aardolie ongeveer 6.500 bedrijven actief, met ongeveer 137.000 werknemers. De sectoren hebben diverse kenmerken, bijvoorbeeld hoogwaardige materiekennis- en procestechnologie, hooggeschoold personeel, vergaand geprotocolleerde procesgang en -sturing en veel interne systeemcontrole. Bron: arbeidsinspectie.

  Stoffen

  Doordat er met veel verschillende stoffen wordt gewerkt in deze sectoren kijken wij zeer zorgvuldig  welke lagen we voor welk proces kunnen aanbrengen zodat de door ons aangebrachte coatings bestand zijn tegen de stoffen in de verschillende processen. Dit toetsen we aan de hand van kwaliteitscontrole op de gevoerde processen. We kijken of de gebruikte materialen en technieken volgens geldende procedures zijn uitgevoerd. Daarnaast vraagt deze sector om een gestandaardiseerde technologische oplossing door o.a. de toepassing van hoge temperaturen en drukken. Ook wegen factoren zoals de aanwezigheid van corrosieve media en de complexiteit van de installatie zwaar mee.

  Machining

  Wij vervaardigen nieuwe onderdelen zoals sleeves, drive shafts, pompassen, lagerplaten tandwielassen en veel andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

  Surface

  Voor de chemische en petrochemische industrie brengen we zeer slijtvaste lagen aan, tot wel 3x de stand tijd ten opzichte van de OEM onderdelen.

  Repair

  Ook voeren wij herstellingen uit op versleten machine onderdelen. Wij geven geven machines en machine onderdelen een tweede of zelfs derde leven. Dit is naast sneller en kostenbesparend ook beter voor het milieu en het klimaat.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.