• Technieken

  Thermisch spuiten is een verzamelnaam van processen waarbij een metaal, een metaallegering of metaalverbinding in draad- of poedervorm door middel van een warmtebron plastisch wordt gemaakt en met veel kinetische energie op het werkstuk wordt aangebracht.

  Hiermee kan een deklaag verkregen worden met sterk verbeterende eigenschappen voor de functie van het machinedeel. De selectie van de toe te passen deklaag kan min of meer onafhankelijk van het onderliggend materiaal worden bepaald zodat de meest optimale eigenschappen aan het onderdeel kunnen worden toegevoegd.

  Thermisch spuiten is een zogenaamd koud proces en kan op vrijwel iedere ondergrond aangebracht worden. Het basismateriaal wordt ongeacht de warmt-bron niet warmer dan 100°C, zodat er geen structuur en/of vormverandering optreedt. De aangebrachte deklaag heeft een lamellaire structuur (lamellaire structuren of microstructuren zijn samengesteld uit fijne, afwisselende lagen van verschillende materialen in de vorm van lamellen) welke mechanisch met het substraat verbonden zijn.

  Een uitzondering hierop vormt de groep insmeltlegeringen die een additionele nabehandeling krijgen waarbij de coating op een temperatuur van 1.060°C homogeen van structuur wordt en atomair verbonden is met het substraat.

  Spuitprocessen

  Industrieën

  De industrie is het deel van de economie, dat wordt gekenmerkt door de productie en verwerking van materiële goederen of artikelen in fabrieken en ondernemingen.

  Sinds 1978 is Plasma Service een zeer betrouwbare partner gebleken voor vele industriegroepen. Met onze volledig ingerichte machinefabriek en onze specialisatie in het aanbrengen van thermische spuitlagen kunnen wij onderdelen namaken, verbeteren en herstellen.

  Oplossingen

  De spuittechnieken van Plasma Service kunnen zowel preventief als voor reparatie ingezet worden. In deze sectie vindt u een aantal voorbeelden van onderdelen die door onze processen zijn behandeld. Dit kan een maatherstelling zijn maar ook een verbetering van stand tijd. We kunnen dus eigenschappen toevoegen die het van oorsprong niet heeft.