• Assen/Pompassen/Tandwielassen

  Alles wat draait is in principe aan slijtage onderhevig. Denk hierbij aan assen, pompassen, tandwielassen maar ook aan lager vlakken, koppelingspassingen, afdichtingspassingen en andere passinggedeeltes.

  Waarom zou u deze onderdelen niet laten repareren door Plasma Service?

  Bij de keuze van een basismateriaal bij een ontwerp kiest men vaak kiezen tussen hoge sterkte of juist een hoge hardheid.

  Plasma Service brengt bij reparatie, of zelfs preventief bij nieuwe onderdelen, een laag aan die specifiek voor een bepaalde toepassing is ontwikkeld. Zo kunnen we een slijtvaste keramische coating, naast een metallische coating aanbrengen om een lager passing te herstellen. Op deze manier beschikt worden er combinaties van eigenschappen van materialen aangebracht die geen enkel basismateriaal kan hebben.

  Hieronder een aantal foto’s van versleten onderdelen die wij met onze techniek weer kunnen herstellen. Uiteraard beoordelen wij ieder geval apart om u de beste oplossing te kunnen bieden.

  Turbine as
  Astap
  Aandrijf as
  Astap vrachtwagen

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.