• Glasverwerkende Industrie

  Glas heeft, net als metaal, het eeuwig leven. Het kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies! Dit maakt glas een uniek materiaal om in de kringloop te houden.

  De voornaamste grondstof van glas is zand is. Het wordt gemengd met kalk en soda en verhit tot zo’n 1500 graden. Dan smelt het en kan bijvoorbeeld uitgegoten worden tot glasplaten.

  Een glasfabriek is een bedrijf dat glas vervaardigt uit ruwe of gerecycleerde materialen. Tegenwoordig wordt glas veelal machinaal in massa gemaakt, waar men het vroeger met de hand fabriceerde.

  Voor de glasindustrie herstellen en coaten wij o.a. glasgoten, zowel recht als gebogen, glasdruppelknippers, glas verdeelgoten, kraagbussen en nog veel meer zaken zie aan slijtage onderhevig zijn.

  Nederland Glasland

  Ons land is een belangrijke exporteur van dranken en voedingsmiddelen, en verpakkingsglas vormt hiervoor een geliefd verpakkingsmiddel. De productie van verpakkingsglas en vele andere soorten glas en glasproducten zoals glaswol, vlakglas, glasvezel, tafelglas en speciale glazen, maken Nederland tot een echt glasland. Glas en glasproducten leveren grote bijdragen aan het welbevinden van mensen en dragen in veel gevallen bij aan besparing van energie in de gebruiksfase. Bron: VGN

  Machining

  Wij vervaardigen nieuwe onderdelen zoals lagerplaten, transportrollen,  tandwielassen en veel andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

  Surface

  Voor de glasverwerkende industrie brengen we zeer slijtvaste lagen aan, tot wel 3x de stand tijd ten opzichte van de OEM onderdelen. We brengen o.a. Grafiet of chroom lagen aan in glijgoten.

  Repair

  Ook voeren wij herstellingen uit op versleten machine onderdelen. Wij geven geven machines en machine onderdelen een tweede of zelfs derde leven. Dit is naast sneller en kostenbesparend ook beter voor het milieu en het klimaat.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.