• Hardchroomvervanger

  Traditioneel worden chroom of nikkel aangebracht door galvaniseren. De basis van een hardchroombehandeling is chroomzuur (Chromium trioxide, een chroom-6 verbinding), en staat sinds 2014 op de Reach lijst staat, een lijst met gevaarlijke stoffen.

  Het doel van hard chromeren is de corrosiebestendigheid, hardheid en slijtvastheid te vergroten voor diverse toepassingen:

  • Schokdempers
  • Pompen
  • Kleppen
  • Kogellagers
  • Injectiesystemen

  De beperkte keus, doorlopende porositeit en beperkte laagdikte geven uw onderdeel een beperkte levensduur.

  Milieu verantwoord alternatief

  Door gebruik te maken van een thermisch gespoten deklaag van Plasma Service krijgt u een coating die een hogere corrosiebestendigheid en slijtbestendigheid heeft ten opzichte van traditionele chroom- of nikkellagen. Ook is de belasting voor het milieu nagenoeg nul doordat we geen chroomzuur gebruikt. Ook komt nagenoeg geen chroom-6 vrij bij dit proces.

  Geef dus nieuwe of bestaande zuigerstangen, plunjers of andere (hard)verchroomde onderdelen een langere levensduur of een 2de kans door deze te laten behandelen door Plasma Service met een hardchroomvervanger.

  Bijkomende voordelen

  • Er treedt geen waterstofbrosheid in het basismateriaal op
  • Er is geen (extra) warmtebehandeling nodig
  • Hard verchromen verlaagt de vermoeiingssterkte, bij thermisch spuiten kan de vermoeiingssterkte soms positief beïnvloedt worden
  Hardchroom vervanger
  Hardchroom vervanger
  Hardchroom vervanger
  Hardchroom vervanger

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.