Milieu Statement

Home » Diensten » Milieu Statement

Milieu

Metalen zijn tot in de eeuwigheid her te gebruiken, zonder aan kwaliteit in te boeten. Hierdoor hoeven we minder metaal erts te delven, wat direct betekent minder milieu belasting van de aarde.

Grondstoffen schaarsten

Er is een toenemend besef voor duurzaamheid en hergebruik van materialen. De aarde blijkt een niet onuitputtelijke bron van grondstoffen, en het is dus mede onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met deze materialen. Metalen lenen zich uitstekend voor hergebruik.

Conflictmineralen

Het is het uitdrukkelijke beleid van Plasma Service BV om te voldoen aan de Dodd-Frank Act betreffende het verboden gebruik van conflictmineralen.

Plasma Service BV brengt diverse keramische en metallische coatings aan, die we in een chemische vorm kopen. De diverse leveranciers van deze materialen, bevinden zich allemaal binnen de Europese Unie. Ze hebben hun aanbod onderzocht en hebben informatie verstrekt dat hun belangrijkste bron van grondstoffen afkomstig is uit de gecertificeerde mijnen over de hele wereld.

Helaas is het onmogelijk om met 100% zekerheid vast te stellen dat herkomst van alle grondstoffen die worden verwerkt door deze leveranciers, gedolven worden door organisaties met een onberispelijke reputatie op het gebied van (edele) metalen.

Plasma Service BV streeft er na om geen gebruik te maken van materialen die door de Dodd-Frank Act worden geïdentificeerd als conflictmaterialen.

Toenemende vraag

De mondiale vraag naar metalen neemt snel toe, nog sneller dan de vraag naar bijvoorbeeld voedsel. Deze toenemende vraag wordt veroorzaakt door de toenemende welvaart. Veel ontwikkelingslanden zijn bezig met het opbouwen van een infrastructuur, waar veel staal en andere bulkmetalen voor nodig zijn. Daarnaast is elektronica bezig aan een wereldwijde opmars en elektronische producten bevatten veel verschillende metalen, waardoor de vraag naar deze metalen steeds verder toeneemt. Voor de overgang naar duurzame energie zoals wind- en zonenergie zijn installaties als windmolens en zonnepanelen nodig, die bestaan uit verschillende soorten metalen.

Duurzaamheid

Hergebruik vergt veel minder energie dan de productie van nieuw materiaal uit primaire grondstoffen, dit geldt vooral voor metalen. Hergebruik is niet alleen noodzakelijk ter voorkoming van afval en het uitputten van schaarse grondstoffen, maar ook voor het besparen van energie en het verminderen van de uitstoot van CO2.

Het her smelten van koper kost slechts 10 procent van de energie die anders nodig zou zijn geweest voor het winnen van koper uit erts. Het her smelten van aluminium kost slecht 5 procent van de energie ten opzichte van de winning van aluminium uit Bauxiet.

Het winnen van ruw erts en het verwerken van erts tot bruikbaar metaal is goed voor ongeveer 8 procent van het wereldwijde energiegebruik, door het recyclen van metaalafval is hier dus veel energie te besparen want het recyclen van metaal kost 10 tot 100 keer minder energie dan de winning uit erts.

Momenteel wordt meer dan 80 procent van de metaalafval her gebruikt en daarmee levert de metaalhandel al vele jaren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling naar een meer duurzame samenleving.

Plasma Service BV

Ons bedrijf zorgt ervoor dat het metaalafval op vakkundige wijze wordt gescheiden en uit gesorteerd. Dit alles voeren wij uit volgens de strenge voorschriften vanuit de milieuwetgeving.

Hierna kan het metaal worden aangeboden aan een metaalsmelterij en/of exporteur die de metalen een tweede leven geeft. Op die manier dragen wij als bedrijf bij aan een duurzamer milieu.

WhatsApp Image 2020-07-20 at 12.22.26

Advies nodig?

Plasma Service gelooft in advies op maat, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Plasma Service B.V.

Franse Akker 11
4824 AL Breda
Nederland

+31 (0)76 542 01 40
info@plasmaservice.nl