• Onderdelen professioneel namaken

  Het kan voorkomen dat bij (vooral) oudere machines bepaalde onderdelen niet meer via de leverancier te verkrijgen zijn. We kunnen door middel van reverse engineering het onderdeel namaken.

  Wilt u onderdelen na laten maken?

  We horen het vaker, een onderdeel dat u wil nabestellen, is niet meer te krijgen. Heel erg vervelend, ook omdat er vaak geen tekeningen meer van het onderdeel beschikbaar zijn. Plasma Service kan het onderdeel namaken. We beginnen met het op tekening zetten van het onderdeel. Dan kunnen we het namaken via conventioneel draai en freeswerk, of we kunnen het laten printen in 3D (*).

  Onderdelen laten namaken door vaktechnische mensen

  Plasma Service weet (bijna) alles weten van reverse engineering. Reverse engineering is een  proces waarbij van het eindproduct een ontwerp wordt gemaakt, in plaats van een ontwerp een eindproduct te produceren. Als we het onderdeel op tekening hebben staan is het mogelijk het onderdeel te verbeteren of aan te passen. Maar natuurlijk kan het ook 1 op 1 worden gereproduceerd. We kunnen hier een enkel exemplaar van maken, maar u kunt er ook voor kiezen ons meerdere exemplaren te laten maken.

  (*) De fysieke eigenschappen van 3D geprint metaal hangen sterk af van de gebruikte methode. Bij het 3D-printen van metaal kunnen ongewenste poriën ontstaan, die de sterkte van het eindproduct nadelig kunnen beïnvloeden. Niet elk onderdeel is dus geschikt om te worden geprint, dit heeft te vooral maken met de functie van het onderdelen.

  Defect machine onderdeel
  Defect en ruw gekopieerd onderdeel
  Ruw gekopieerd onderdeel
  Gepoedercoat onderdeel klaar voor gebruik

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.