• Ankerassen, lagerschilden en isolatiebussen

  Alles wat draait is aan slijtage onderhevig en voor elektromotoren is dat zeker geen uitzondering.

   

  Herstellen

  In de meeste gevallen kunnen de onderdelen van een elektromotor worden hersteld door ons. Daarmee bespaart u zowel kosten als het milieu. Denk hierbij aan de (anker)assen, de lagerdeksels en isolatiebussen.

   

  Ankerassen

  Bij ankerassen (het draaiende deel en ook wel rotor genoemd) kunnen we zowel de lager- als de afdichtingspassing herstellen. We brengen de lagerpassingen weer in lijn op de rotor zodat deze weer als nieuw gebruikt kan worden en minder snel zullen inlopen.

   

  Lagerschild

  Deze, vaak aluminium, schilden zijn veelal door middel van een spuitgiet proces gemaakt. Het kan voorkomen dat de lagerschilden niet altijd goed passen en dan zal de lagerpassing uiteindelijk gaat slijten, de als zal de trillingen via het lager doorgeven aan het schild. Door deze schilden te verbussen of op te spuiten geven we deze een tweede leven. Ze zijn dan vaak beter dan de originele schilden.

   

  Isolatie bussen

  In vooral grotere elektromotoren zitten vaak isolatiebussen en ringen. Deze worden door ons nieuw vervaardigd en voorzien we die van een diëlektrische (elektrisch isolerende) laag. Deze laag heeft een isolatie waarde van 300-350 volt per 0,1 mm laagdikte. Bij een netto laagdikte van 0,3mm verkrijgen we een isolatie waarde tegen elektrische doorslag van 900-1050 volt. Deze laag wordt dan ook vooral toegepast voor het isoleren van lekspanningen door kogellagers bij elektromotoren.

  Lagerbus
  Lagerschilden
  Kooiankeras klein en groot

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.