• In uiteenlopende industriegroepen herstellen wij draaisluizen. Deze draaisluizen worden ook wel rotary valves of graafwielsluizen genoemd.

  Deze draaisluizen worden vaak gebruikt om poeder- en stofstromen te reguleren. Bij valluiken, silo’s en transportschroeven ontstaat slijtage door het medium. Deze slijtage zorgt vaak voor (lucht)lekkage waardoor het transport van het medium ontregeld wordt.

  Afhankelijk van de grootte en de toepassing kunnen draaisluizen een aanzienlijke aanschafprijs een levertijd hebben.

  Laat ons het sluishuis, rotor en deksels herstellen. Dit is over het algemeen sneller, goedkoper en beter dan een nieuwe.

  Hoe doen we dat?

  Na demontage, reiniging en ingang controle krijgt u een advies op maat voor het repareren en/of preventief behandelen van de draaisluis. Indien gewenst krijgt u naast de offerte een analyse rapport. In staat dan wat we gaan doen om de sluis weer operationeel te krijgen zoals:

  • Richten en repareren van de koppelings- kogellager- en afdichtingspassingen
  • Radiaal en/of axiaal schoepen op maat brengen, hardheid en slijtvastheid verhogen
  • Het huis en beide deksels op maat machineren en middels thermisch spuiten slijtvast bekleden
  • Geheel monteren volgens specificaties

  Uw voordeel

  • Geen lange levertijden
  • Preventief behandelen ter verlenging van de stand tijd
  • Complete revisie voor een 2de of 3de levensduur
  • Verlaging van uw totale kosten
  Draaisluis
  Draaisluis
  Draaisluis
  Draaisluis

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.