• Compressoren

  Een schroefcompressor of twin-screw compressor wordt gebruikt voor het comprimeren van gassen. Een schroefcompressor bestaat uit een behuizing met daarin twee rotoren voorzien van een schroefprofiel (m/v). Als de rotoren gaan draaien, wordt het gas tussen deze rotoren samengeperst. Het geheel van behuizing en rotoren wordt element genoemd. Afhankelijk van de gewenste einddruk kunnen meerdere elementen in serie worden toegepast. Tussen deze elementen wordt dan een tussenkoeler voorzien om de inlaattemperatuur van het gas naar het tweede element te verlagen.

  Compressoren behoren tot het hart van uw onderneming. Uitval is vaak zeer kostbaar en reparaties duren vaak te lang. Uw leverancier herstelt uw systeem veelal met nieuwe dure onderdelen. Dit is in de regel onnodig.

  Door gebruik te maken van thermisch gespoten deklagen van Plasma Service krijgt u de mogelijkheid ondermaats en/of ingesleten passingen te herstellen tegen gereduceerde kosten.

  Geef dus uw bestaande versleten compressor onderdelen een 2e kans door deze te laten repareren.

  Voordelen

  • Reparatie is vaak goedkoper dan nieuw
  • Beter voor het milieu
  • Herstel is vaak sneller dan een nieuwe
  Elektrisch draadspuiten
  Compressorhuis
  Compressor rotor
  Compressor rotor slijpen

  Kosten

  OEM leveranciers vragen vaak exorbitante bedragen voor nieuwe originele onderdelen voor hun machines. Daarbij heeft u als afnemer vaak geen andere opties omdat het simpelweg niet past in uw configuratie.

  Voor een fractie van de nieuwwaarde zorgt Plasma Service dat uw roterende onderdelen weer zo goed als, of vaak zelfs beter dan nieuw zijn.

  Duurzaamheid

  Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Door het onderdeel te herstellen of preventief te voorzien van een coating wordt het milieu minder belast. Bijkomend voordeel is dat herstellen sneller is dan het vervaardigen van een nieuw onderdeel.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.