• Voedingsmiddelen Industrie

  De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie wordt wel beschouwd als de grootste industrie van Nederland. De totale omzet bedraagt zo’n € 51 miljard in 2010 en er werken naar schatting 118.000 mensen.

  Voorbeelden van deze producten zijn o.a. zoetwaren, broodsoorten, zoute snacks, aardappel producten, sauzen, bier en frisdranken.

  Om dit alles te bereiden, homogeniseren, koelen, steriliseren, snijden, afvullen en te verpakken zijn daar hightech machine installaties met de nieuwste technieken voor.

  De procesinstallaties die het meeste voorkomen binnen de voedselindustrie zijn:

  • ovens
  • mengketels
  • snijmachines
  • afvulmachines
  • verpakkingsmachines.

  Hoewel deze machines gemaakt zijn van hoogwaardige materialen ontkomt ook deze sector niet aan slijtage.

  Plasma Service kan in veel gevallen versleten machine onderdelen reviseren of namaken.

  We herstellen versleten lager vlakken en sealvlakken. Ook kunnen we valsluizen, regelkleppen en kleprotoren herstellen. Ook is het mogelijk om de binnenzijde van sluishuizen te voorzien van zeer slijtvaste lagen. Hierbij worden de deksels natuurlijk niet vergeten. We slijpen vervolgens de rotor op de gewenste maat zodat de voorgeschreven speling tussen de rotor en het huis blijft bestaan.

  Machining

  Wij vervaardigen nieuwe onderdelen zoals sleeves, drive shafts, pompassen, lagerplaten tandwielassen en veel andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

  Surface

  Voor de voedingsmiddelenindustrie werken we voor zowel producenten als machinebouwers. We brengen o.a. zeer slijtvaste lagen aan die tot wel 3x de stand tijd hebben ten opzichte van de OEM onderdelen.

  Repair

  Ook voeren wij herstellingen uit op versleten machine onderdelen. Wij geven geven machines en machine onderdelen een tweede of zelfs derde leven. Dit is naast sneller en kostenbesparend ook beter voor het milieu en het klimaat.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.