• Scheepvaart & Bagger Industrie

  Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

  Cijfers

  De Nederlandse Baggerindustrie is goed voor een omzet van 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro) en bestaat uit ongeveer 75 bedrijven waar 6.300 mensen werkzaam zijn.

  Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie. Bron: Maritiem Nederland

  Stoffen

  De sector Scheepvaart en Bagger Industrie heeft te maken met draaiende delen die naast zoet-, zout- en brak water ook door olie en zand worden aangetast. Doordat we al meer dan 40 jaar ervaring hebben in deze sector kunnen we voor bijna elke toepassing een oplossing aanbieden. Vooral voor afdichtingen kunnen wij meedenken om voor u de beste oplossing te realiseren.

  Machining

  Wij vervaardigen ook nieuwe onderdelen zoals loopbussen, lagerbussen, slijtringen, liners en sleeves.

  Surface

  Voor de scheepvaart en bagger industrie brengen we zeer slijtvaste lagen aan, tot wel 3x de stand tijd ten opzichte van de OEM onderdelen.

  Repair

  Ook voeren wij herstellingen uit op versleten machine onderdelen. Wij geven geven machines en machine onderdelen een tweede of zelfs derde leven. Dit is naast sneller en kostenbesparend ook beter voor het milieu en het klimaat.

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Heeft u een vraag? Neem dan contact op door het contact formulier in te vullen.